Logo

Geconditioneerd transport

Ook onderweg naar de pluimveehouder verdienen onze kuikens de beste zorgen

Belgabroed is de eerste officiële licentiehouder van het NestBorn-concept

NestBorn is een revolutionair nieuw concept voor ‘uitkomen in de stal’. De focus ligt op kuikenwelzijn, een vroege voeding, duurzaam verminderd antibioticagebruik en gebruiksvriendelijke toegankelijkheid.

Een natuurlijk broedproces

Al onze eieren worden uitgebroed in hoogtechnologische broedkasten. Daarmee simuleren we het natuurlijk broedproces. Het levert de beste ééndagskuikens op.

1,4 miljoen vitale kwaliteitsééndagskuikens per week

Onze vleeskuikenhouders kunnen kiezen uit verschillende rassen, op maat van hun bedrijfsvoering of voorkeur.

Belgabroed
werft aan

Lees meer

Passie, traditie en innovatie

Belgabroed is een familiale broeierij, ontstaan uit de samenwerking tussen de families Destrooper en Moonen.

Pluimvee is al 4 generaties met ons DNA verweven. Het is een passie. Wij geloven in een persoonlijke aanpak en betrokkenheid, ten dienste van onze klant. Die krijgt meteen ook de garantie samen te werken met een broeierij die trendsetter is inzake innovatie en dierenwelzijn.

De gebundelde ervaring van onze opfokkers, vermeerderaars en vleeskuikenhouders leidt tot gezamenlijke groei en resultaat. Door het leveren van uitstekende ééndagskuikens werken wij mee aan de productie van veilig, gezond en lekker kippenvlees.

Dat is waar wij bij Belgabroed elke dag voor gaan.

Eéndagskuikens

Belgabroed produceert kwalitatieve broedeieren om daar de beste ééndagskuikens uit te broeden. Pluimvee is ons vak en onze passie.

De vleeskippenmarkt is voortdurend in beweging en evolueert razendsnel. Wij geloven in een persoonlijke aanpak op maat van uw bedrijf: traditionele kip, concepten, verschillende rassen…

NestBorn

Dit revolutionair nieuw concept van ‘uitkomen in de stal’ legt een sterke focus op kuikenwelzijn en duurzaamheid. Zonder specifieke installaties of investeringen kunnen voorgebroede eieren op ingenieuze wijze in een natuurlijk strooiselbed in de stal worden geplaatst en uitgebroed.

Onze aanpak

We zijn er bij Belgabroed trots op dat het fokken van pluimvee al vier generaties lang in het DNA van onze bedrijven zit. We bewaken – en bewaakten – daarbij altijd de kwaliteit doorheen de hele keten: vanaf de eerste levensdag van het opfok-ééndagskuiken, over de vermeerdering en broeierij, tot en met de levering van onze kuikens aan de braadkippenhouder.


Actueel

Overname Kükenbrüterei Heijmer

Met trots kondigen de families Destrooper, Vervaeke en Moonen de intentie aan om Kükenbrüterei Heijmer over te nemen.

Veronique Buntinx ziet voordelen in uitkippen in de stal - Landbouwleven

Veronique Buntinx en haar man Stijn Hendrickx hebben tien jaar geleden een militair domein gekocht en omgebouwd tot braadkippenstallen.

Agridagen 2020

Een welgemeende dankjewel aan iedereen die is langsgeweest op onze stand tijdens Agridagen 2020.

Jobbeurs Thomas More-hogeschool Geel

Op 19 februari hebben we deelgenomen aan de jobbeurs bij Thomas More in Geel.

Agridagen 2020

Van vrijdag 28 februari tem zondag 1 maart 2020 vindt de derde editie van de vernieuwde Agridagen plaats in Weelde Depot (Ravels).

NestBorn: innovatie & ondernemen - artikel in Pluimveekrant

Onze doelstelling is alle boeren ervan te overtuigen dat NestBorn veel meer is dan enkel een juist antwoord voor vroege voeding.

10 jaar opfok bij Stein en Moniek

Tien jaar geleden zetten Stein en Moniek Van den Borne hun eerste opfokkoppel voor Belgabroed op.

Open dag bij de familie van Dijk - Nooijen

Vrijdag 15 november was het bij de familie van Dijk – Nooijen de feestelijke opening van hun nieuwe site in Bocholt, waar vaste kuikenleverancier Belgabroed als trotse partner van de partij was.

Heeft u hem al zien rijden?

Sinds enkele weken vervoeren wij onze NestBorn-machine door middel van deze prachtige aanhangwagen.