Logo

Open dag bij de familie van Dijk - Nooijen

Vrijdag 15 november was het bij de familie van Dijk – Nooijen de feestelijke opening van hun nieuwe site in Bocholt, waar vier nieuwe stallen staan met een capaciteit van 250 000 vleeskuikens. Belgabroed, vaste kuikenleverancier, was hier als trotse partner graag van de partij.

Onder het genot van een hapje en een drankje kon men kennismaken met de familie op deze prachtige opendag. Bovendien was er een minisymposium voorzien door Dhr. J. Spreuwers met als thema “Onze vleeskuikenhouderij in Europa en de wereld”.

De digitale uitnodiging kan u onderaan deze pagina terugvinden.

Het succes van de familie begon in 1995, toen Pieter-Jan en Ine van Dijk – Nooijen en hun zoon Richard de overstap maakten van tuinbouw naar pluimvee. Ze kochten in Hamont een bestaand vleeskuikenbedrijf over met een capaciteit van 40 000 vleeskuikens, verdeeld over twee stallen. Twee jaar later kochten ze opnieuw twee stallen op een tweede locatie in Hamont, deze keer met een totale capaciteit van 48 000 vleeskuikens. Nog later, in 2001 en 2004, namen ze twee extra bedrijven over in Bocholt.

In 2007 bouwde de familie op de eerste locatie in Hamont een derde stal, met een capaciteit van 40 000 vleeskuikens. Twee jaar later, in 2009, volgde op de tweede locatie in Hamont eenzelfde uitbreiding. In 2012 kwamen hier nog eens twee stallen bij met ruimte voor 80 000 vleeskuikens.

Eén van de locaties in Bocholt werd daarna terug verkocht. Op de andere locatie werden de bestaande stallen afgebroken en zette de familie vier nieuwe stallen, met een totale capaciteit van 250 000 vleeskuikens.

Het waren deze laatste stallen die op 15 november feestelijk werden ingehuldigd.

We wensen de familie van harte proficiat met de uitbreiding van hun prachtige bedrijf en heel veel succes in de toekomst!