Logo

Nieuwe NestBorn-machine voor Belgabroed!

Sinds begin juni heeft Belgabroed de primeur om over de allernieuwste NestBorn machine te kunnen beschikken. Deze nieuwste versie van de “NestBorn Egg Placing” machine wordt gekenmerkt door een hoge bedrijfszekerheid en door heel aantal verbeteringen t.o.v. de vorige versies van de machine.

Ten eerste, kan deze machine per uur gevoelig meer eieren in de stallen plaatsen. Daar waar de vorige machine in capaciteit beperkt waren tot 35.000 – 40.000 eieren per uur, kan deze machine meer dan 60.000 eieren per uur op een strooiselbed plaatsen. Dit kan dankzij de nieuwe “overleg-arm” die ontworpen werd en dankzij het feit dat lege eierplateau’s nu apart worden teruggevoerd via een eigen transportband.

Ten tweede, wordt deze machine volledig aangedreven door een oplaadbare batterij die op de machine gemonteerd is. Dus geen verbrandingsmotoren en bijhorende storende uitlaatgassen meer in de stal. De batterij die werd ontwikkeld garandeert een autonomie van één volledige werkdag voor de machine, waarna overnacht opladen in broederij plaatsvindt, alvorens de volgende dag uit te rukken.

Ten derde, is er bij deze machine nog meer aandacht besteed aan reinigen en ontsmetten. De wielen van de machine zijn profiel-loos en uitgerust met sproeikoppen die de wielen kunnen ontsmetten alvorens het binnenrijden in de stal. Tevens is het nu mogelijk om een waterslang aan de sluiten op de “overleg-arm” waardoor interne reiniging en die van de zuignappen nog efficiënter kan verlopen. Alle onderdelen die gebruikt werden voor de bouw van de machine zijn conform standaarden die ook binnen broederijen gebruikt worden en dit maakt dus grondig reinigen en ontsmetten opnieuw perfect mogelijk.

Finaal werd er uiteraard ook gedacht aan de veiligheid van de operator van de machine en van de in de stal aanwezige pluimveehouder. De machine is immers volledig gesloten en CE-gekeurd.

Het team van Belgabroed kijkt ernaar uit om binnenkort ook op uw bedrijf deze machine te demonstreren, evenals om de voordelen van uitkomen in de stal via NestBorn® met u te ervaren. Voor meer informatie, neem zeker contact op met uw vertegenwoordiger!